Rólam

A fotográfiával először az esküvői fotózások kapcsán találkoztam. Meglepett, hogy mennyire felszabadítóan változatos élmény lehet egy 8-10 órás irodában töltött naphoz képest, holott azt is szerettem.

Fürdőztem az állandóan felpezsdítő újdonság varázsában, és mindent beleadtam, hogy a technikai tudásom is utolérje a bennem sosem csillapodó kreatív csapongást. Lelkesítő, ünnepi, bámulatos, és végtelenül sokszínű volt, így néhány évre a főállásom is lecseréltem az esküvői fotográfus titulusra. Meghatározóan pozitív pár év volt.

Kisfiam születését követően már máshova helyeződtek a prioritások, ugyanakkor szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a kreatív energiáim most is értékes célt támogatnak. Egyrészt a hétköznapokon marketing szakemberként egy professzionális csapat tagja vagyok, másrészt eljött az az időszak amikor a fotózás újra hangsúlyossá válik az életemben.

Folyamatosan vágyom értékes nyomot hagyni a világban. Talán ez, az a motivációm, ami mindennek a kiindulópontja. A fotográfiában az a varázslat tetszik a legjobban, ahogyan a bennem élő kép láthatóvá válik mások számára is, remélve, hogy mindez nekik is érték.

Legfőbb célom, hogy az előre megbeszélt célnak megfelelően elkészített képek mellett, a fotózás pozitív élményét is vigye magával a megrendelőm.

Egy portréban például egyszerre fogalmazható meg a modell karaktere és adódik hozzá a saját személyiségem egy pici esszenciája, függetlenül a kép elkészítésének céljától. Mostanában a pillanatnyi érzelmi töltések egymásra hatásának képi megjelenítése ami egyre inkább foglalkoztat.

A  JUST ME – még folyamatosan alakuló – projektben például a többféle, nőként megélt felelős szerepeinkből szeretnék egy picit kitekinteni. A képekben kötelezettség és megfelelési kényszer nélküli érzelmi lenyomatokat fogalmazok meg, letisztultan, kellékek nélkül.


UI: A fent látható önarckép például egy minimálisan retusált fotó. Nem vitatom el a bőr ízléses  retusálásának létjogosultságát, ám az érzelmi lenyomatokhoz sokszor szükségtelen hozzáadni bármilyen utómunkát is. Elegendő a személyiségünk, megfelelő fények, és fotográfus akiben bízunk.

Kiállítások, pályázatok, megjelenések:

Talált Történetek fotópályázat
Szentendrei Fotóklub csoportos kiállítás

Bartha Andi
Tel: +36 30 529 0062
E-mail: thestory.hu@gmail.com
Facebook profilom
LinkedIn profilom
Nyilvántartási szám: 56503386
Adószám: 57841755-1-33